Okuyan 7'ler Projesi

Okuyan 7'ler Projesi

26.01.2022 214

 Dost Kitaplar / Kitap Dostları: Okuyan 7'ler projesi

          Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün başlattığı ve öğrencilerimizin okuyan, düşünen, yorumlayan, bireyler olmasını hedefleyen, okumayı bir yaşam biçimi hâline getirmiş, öğrencilerimizi arkadaşlarıyla kültürel bağlar kurabilen bireyler olarak yetişmelerini sağlamak, onların bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal, edebi ve meslekî gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla başlattığı DOST KİTAPLAR/KİTAP DOSTLARI: OKUYAN 7´LER projesi okulumuzda etkin bir şekilde uygulanmaya devam etmektedir.

       Bu proje kapsamında öğrencilere dönem sonuna kadar kitap sevgisi ve okuma alışkanlığı kazandırılması hedeflenmektedir. Bu amaçla Okuma Grubu oluşturulmuş, öğrencilere kendi tercihleri doğrultusunda, seviyelerine uygun kitaplar dağıtılmıştır. Hedef doğrultusunda Öğrencilerin kitaplarını 2 hafta içinde okumaları ve okudukları kitabın özetini çıkararak Sınıf Öğretmenine teslim etmeleri gerekmektedir. Sınıf rehber öğretmeni ve Türkçe öğretmeni gözetiminde sistemli olarak kitap değişimi yapılması, her öğrencinin okuduğu kitabın özetini çıkararak Sınıf Rehber Öğretmenine teslim etmesi gerekmektedir.

 Kitapların düzenli olarak değişimi, özet çıkarılması, sunum yapılması grup lideri ve sınıf rehber öğretmeni gözetiminde ve bilgisi dahilinde olacaktır.


26-01-202226-01-2022